Meer over Gerry

Jan en ik hebben elkaar ontmoet in 1988 en zijn getrouwd in 1991.
Zielsgelukkig en dankbaar voel ik me om ons leven samen te mogen delen mét hondje Max.

In het contact maken met mijn innerlijke wereld en die van anderen blijf ik steeds opnieuw diep geboeid en verwonderd. Groot is mijn belangstelling voor levensverhalen, onze menselijke verlangens en angsten, relaties, de schoonheid én zwaarte van het aardse, de universele wetmatigheden, muziek, kunst, symbolen en niet in de laatste plaats de Mystiek in en van dit alles.

Begin 1990, tijdens een langere periode van ziek thuis zijn, voelde ik grote behoefte om alles wat me bezighield, op papier te uiten. Dat deed ik met pastelkrijt, op aardig groot formaat en altijd staande. In relatief korte tijd ontstond ’n enorme productie.
De enthousiaste, positieve feedback die ik kreeg uit mijn directe omgeving, stimuleerde me om te gaan exposeren. In de jaren erna volgden er nog heel wat en ook de verkoop van het werk was wonderlijk succesvol, maar …………… Nadat eind ‘99 werd vastgesteld dat ik ‘de ziekte van Crohn’ had en daardoor ook gewrichtsklachten kreeg, lukte ’t me niet meer om staande te werken. Ik zocht een andere manier om me te kunnen blijven uitdrukken in kleur en vorm, experimenteerde met kleurpotloden en veel later gebruikte ik er ook fineliners bij.
Intuïtief en vol passie ontstond de ene na de andere tekening. Mandala’s en zendala’s trekken mij ’t meeste aan, maar ook in andere tekeningen laat ik me graag leiden door de stroom en inspiratie, die tot nu toe blijven aanhouden. Omdat ik nooit met een idee vooraf begin, ben ik ook dikwijls verbaasd over de uiteindelijke wereldjes die organisch te voorschijn komen.

In 2002 leek ’t me fijn om de tekeningen verkleind op kaarten uit te brengen om zo de energie te delen. Ik geniet van de fijne, bijzondere en ook ontroer(en)de reacties. Veel mensen laten me ook weten door mijn werk geïnspireerd te worden zélf van alles uit te proberen met verschillende materialen, prachtig!!
In mijn zoektocht naar diepere bewustwording ontmoette ik Jan-lief eind ’88 en al snel werd het ons duidelijk dat we samen verder wilden. We hebben ons flink aan elkaar geslepen en dat proces blijft zich voortzetten. We gaan door hoogtes en dieptes en bij grote en ook kleinere levensvragen, in complexe situaties, als we voor ingewikkelde keuzes komen te staan etc., maken we dikwijls gebruik van prachtige hulpmiddelen als de Tarot, de I Tjing, onze horoscopen en dromen.
Bijzonder en geweldig dat Jan zich in deze materie uitgebreid heeft verdiept en een schat aan wijsheid, kennis en inzicht heeft verzameld. Zijn boeken, cursussen, consulten en lezingen hebben dan ook niet alleen mij verrijkt en zijn hierbij van grote waarde.
Ik heb de volledige Tarot-opleiding bij Jan gevolgd, daarna groepen mee-begeleid en al jarenlang geef ik individuele consulten met de kaarten. Als we voor onszelf de kaarten te hulp roepen, ervaren we elkaar in deze situaties dan ook als helder klankbord en grote steun.
Mocht je een afspraak willen maken voor een consult à € 50,00 per uur, stuur dan een e-mailtje naar info@gerryton.nl.