Stukje biografie

Ik ben geboren op 24 september 1951 als zoon van een tuinder in Zeeland. Mijn ouders waren hardwerkende mensen en volgens de traditie ‘goed gereformeerd’. Als nakomertje in het gezin en begunstigd door de tijd kreeg ik veel kansen om mijn eigen weg in het leven te zoeken. Dat deed ik dan ook. Aanvankelijk vooral als rebel en vrijheidszoeker. Later leerde ik mijn opvoeding opnieuw te waarderen en ik ben nu dankbaar voor de stevige basis die ik heb meegekregen.

Al tijdens mijn studie sociologie en communicatieleer was ik geïnteresseerd in oosterse mystiek, tarot, astrologie en I Tjing. Na mijn afstuderen in 1978 ben ik dan ook steeds bezig geweest met de integratie van degelijke, rationele wetenschap en geïnspireerde, intuïtieve esoterie. Ik gaf communicatietrainingen en tegelijk ontwikkelde zich mijn praktijk in ‘symboolsystemen’.

In 1987 heb ik de organisatie ‘Sirius’ opgericht. Er kwamen jaarcursussen, zomerweken en een driejarige tarotopleiding. Met Ruthann Pippenger verzorgde ik van 1985 tot 1996 intensieve zomerscholen waarin het werken met de levensloop een belangrijke rol speelde.

Vanuit mijn astrologiepraktijk groeide de ‘levensloopcoaching’ als vanzelf. Omdat de astrologie een beeld geeft van zowel onze zielskwaliteiten als de ontplooiing daarvan in de tijd, is dit voor mij een onmisbaar hulpmiddel geworden.

Sinds 1991 ben ik heel gelukkig getrouwd met Gerry. Samen hebben we van ons huis een fijne plek gemaakt, waar we je graag warm ontvangen. Bij veel groepsactiviteiten is ze erbij als begeleidster en gulle gastvrouw.